Antik Kulak Mumculuğu


Kulak mumculuğu bilinen en eski ve doğal birikmiş kulak kiri temizleme yöntemidir. Diğer yöntemlerden daha naziktir. Kulak mumculuğu kulaktaki kirin, toksinlerin ve birikintilerin atılmasına yardımcı olur. Sinir uçlarındaki ve meridyen kanallarındaki basıncı azaltır. Özellikle altı tane yang meridyen çizgisi kafa bölgesinin içinden geçmektedir; mumların sıcaklığı ile canlanırlar. Kulak tüm akupunktur noktalarını ihtiva eder bu yüzden mumculuk ile bu noktaları da aktive etmiş oluruz, bedeni holistik anlamda etkileriz.

Hipofiz bezi, koklama ve görme yetilerini de aktive eder. Bu aktivasyon kişide derin bir gevşeme yaratır ki bu kişinin tüm görünmeyen bedenleri (zihinsel, duygusal, ruhsal) için fayda sağlar.

Konveksiyon denilen bir yöntemle yumuşayan kulak kiri ve toksinler okside olarak buharlaşır ve dışarı atılır. Bedenlerimizin büyük bir yüzdesi %80 ve daha fazlası sudan oluştuğuna göre bedenlerimizin harika bir ısı iletkeni olduğunu söyleyebiliriz. Osmoz/geçişim, mumdaki duman ile kanallar içinde dolaşmasına izin vererek geçtiği bölgeleri arındırır.

Kulak mumculuğu tıpkı ılık bir banyo yapmaya benzer esasında; sıcaklık ile kaslar gevşer ve dolaşım sistemi sizin rahatlamanıza yardımcı olur. Atardamarlar daha fazla oksijenli kan dolaşımı sağlar, lenfatik sistemdeki stimulasyon hücresel birinkiteleri atar.

Aynı zamanda şamanik açıdan ateş yakarak temizler ve dolayısıyla kişinin negatifleri, kafasında biriken düşünceleri de ateşle beraber doğaya geri salınır. Arındırıcı bir ritüel olarak da görülebilir.

Nasıl Çalışıyor?

Kulak mumları huni şeklinde içi boş bir boru şeklindedir ve bir vorteks (vakum) yaratır. Kulak kiri, toksinleri ve birikintileri bu düşük basınç ile dışarı atılır. %100 doğal maddelerden yapılmalıdır. Konik ucu kulağa yerleştirilir ve üstteki uç yakılır. Bu soba bacası efekti yaratarak bu bölgedeki fiziksel ve enerjetik blokajları dışarı çeker. Belgelenmiş yararları arasında şunlar yer alır:

  • Vertigo ve sinüs irritasyonlarında rahatlama
  • Gerilim ve basınç enerjilerinde yumuşama
  • Baş ağrısı ve migren ağrılarından kaynaklanan iç basıncın dengelenmesi
  • Eski birikmiş kulak kirinin nazikçe dışarı atılımı, duyma yetisine destek
  • Burun ve kulak kanallarındaki tıkanıklık ve üşütmenin iyileşmesine yardımcı olur.
  • Kulak çınlamalarında da fayda gösterdiği söylenmektedir.

Kulak mumculuğu sinir uçlarında birikmiş birikintilerin atılımında kataliz görevi görür. Enerjinin daha temiz ve kolay akmasına yardımcı olur, temizler. Saldırgan olmayan nazik bir yöntemdir. Kulak kiri kendisini 24 saat içinde yeniler, canlandırır. Bu yüzden mumdan sonra 24 saat banyo yapılmaması gerekir.

Bir ile yedi seans arasında en güçlü fayda alınır ama üç ve dört seans genellikle yeterlidir. Kulak zarı veya kanalı zarar görmüş kişilere uygulanmaz.

2 Yorum (+add yours?)

  1. Engin
    Mar 14, 2013 @ 02:40:22

    Herşey tamam, bir bu eksikti..

    Beğen

    Cevapla

    • dogalterapi
      Mar 15, 2013 @ 03:58:07

      O zaten yuzyillardir vardi, bu eski sanat tekrar hatirlaninca dinlenme ve arinma amaciyla kullanilmakta. Hem de dunyanin dort bir yaninda. Hopi ear candles olarak gecer Amerika’da, Avustralya’da health food magazalarindan da alabilirsiniz. Lokal markatlerde standlari bile var. Bu terapi kisiyi gevsetip zihinsel toksin ve birikintilerin disari cikmasi icin yolu aciyor. Geleneksel Cin tibbinda ve Avuryedik saglik anlayisinda enerji kanallarinin acik olmasi, ilgili organlarin saglikli bir sekilde calismasini etkiler. Kisiyi sadece fiziksel veya zihinsel olarak ele almaz, butuncul yaklasir.

      Son yillarda hatirlamaya basladigimiz veya merak ettigimiz yada yargiladigimiz dogal saglik urunleri ve terapileri kafalari oldukca karistirdi. Hatta mainstream oldugundan daha fazla konusulmaya baslandi. Turk halkinin zaten kokleri samanistik bir inancla dogaya ve ruha baglidir. Bu sebeple bu tur konular birden ilgi cekebilir. Onemli olan dogru bilgileri dogru kaynaklardan aktarabilmektir. Belki de deneseydiniz, ne kadar hafif bir hisle gozlerinizi acacaginiza sasirirdiniz.

      Beğen

      Cevapla

Yorum bırakın